Blazor

Blazor, ontwikkeld door Microsoft, is een innovatief framework dat ontwikkelaars in staat stelt om dynamische en interactieve webapplicaties te bouwen met behulp van C# en .NET. Het biedt de mogelijkheid om zowel client-side als server-side applicaties te ontwikkelen, waardoor ontwikkelaars flexibiliteit hebben in architectuurkeuzes. Met Blazor kunnen ontwikkelaars herbruikbare componenten creëren en delen, wat de efficiëntie van de ontwikkeling bevordert. Door de integratie met .NET kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van de volledige kracht van de .NET-stack voor zowel de front-end als de back-end van hun applicaties.

Voordelen van

Blazor

  • Integratie met .NET: Maakt gebruik van de kracht van de .NET-stack voor zowel front-end als back-end.
  • Herbruikbare componenten: Mogelijkheid om efficiënt herbruikbare componenten te bouwen en delen.
  • Flexibiliteit: Ondersteunt zowel client-side als server-side ontwikkeling voor architecturale diversiteit.

Nadelen van

Blazor

  • Levenscyclus: Als een opkomend framework kan Blazor nog niet dezelfde uitgebreide community hebben als sommige andere webframeworks.
  • Leerbereidheid: Ontwikkelaars die niet bekend zijn met .NET-technologieën, kunnen enige tijd nodig hebben om vertrouwd te raken met Blazor.

Scorecard van

Blazor

Krijg via de Scorecard snel een beeld van de adoptie, volwassenheid en de learning curve. Zo kan jij eenvoudig de toepasbaarheid kwalificeren als jij ermee van start wilt gaan.

Adoption
Mate van acceptatie en gebruik van de technologie; 0 tot 100 geeft snelheid en gebruik aan.
60
Maturity
Graad van stabiliteit en ontwikkeling van een product; 0 tot 100 geeft volwassenheidsniveau aan.
60
Learning curve
Snelheid waarmee men kennis van technologie krijgt; 0 tot 100 geeft efficiëntie van het leerproces aan.
80

Bekijk onze tech stack in de tech radar

Wij ontwikkelen dagelijks samen met onze opdrachtgevers aan de meest uiteenlopende oplossingen. Hierdoor hebben wij veel technologie tools gebruikt en weten dus ook als geen ander wat ons bevalt en welke keuzes wij met de kennis van nu nooit meer zouden maken.