Pulumi

Pulumi is een open-source infrastructuur-als-code (IaC) platform waarmee ontwikkelaars en DevOps-teams cloudinfrastructuur kunnen bouwen, implementeren en beheren met behulp van programmeertalen zoals JavaScript, Python, TypeScript, C# en meer. In plaats van gebruik te maken van een specifieke configuratietaal, stelt Pulumi gebruikers in staat om infrastructurele resources te definiëren en te beheren met behulp van de programmeertaal van hun keuze, waardoor ze profiteren van de kracht, flexibiliteit en herbruikbaarheid van traditionele programmeertalen in het IaC-proces.

Voordelen van

Pulumi

  • Gebruik van populaire programmeertalen: Pulumi maakt gebruik van populaire programmeertalen zoals JavaScript, Python en TypeScript voor het definiëren van infrastructuur, waardoor ontwikkelaars kunnen profiteren van bestaande programmeerkennis en -vaardigheden.
  • Flexibiliteit en herbruikbaarheid: Met Pulumi kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van de kracht en flexibiliteit van programmeertalen voor het definiëren van infrastructuur, waardoor ze code kunnen hergebruiken, modulaire componenten kunnen bouwen en complexe infrastructurele patronen kunnen implementeren.
  • Integratie met cloudproviders: Pulumi biedt ondersteuning voor verschillende cloudproviders, waaronder AWS, Azure, Google Cloud en meer, waardoor ontwikkelaars cloudinfrastructuur kunnen bouwen en beheren in verschillende cloudomgevingen met behulp van dezelfde toolset en programmeertaal.

Nadelen van

Pulumi

  • Leercurve: Het leren gebruiken van Pulumi en het begrijpen van de beste praktijken voor het definiëren van infrastructuur met programmeertalen kan een uitdaging zijn voor nieuwe gebruikers en teams die niet bekend zijn met infrastructuur-als-code en programmeertalen.
  • Abstrahering van cloudservices: Pulumi abstracteert cloudservices en -resources met behulp van programmeertalen, wat kan resulteren in een hogere mate van complexiteit en overhead bij het begrijpen en onderhouden van de infrastructuurcode.

Scorecard van

Pulumi

Krijg via de Scorecard snel een beeld van de adoptie, volwassenheid en de learning curve. Zo kan jij eenvoudig de toepasbaarheid kwalificeren als jij ermee van start wilt gaan.

Adoption
Mate van acceptatie en gebruik van de technologie; 0 tot 100 geeft snelheid en gebruik aan.
30
Maturity
Graad van stabiliteit en ontwikkeling van een product; 0 tot 100 geeft volwassenheidsniveau aan.
55
Learning curve
Snelheid waarmee men kennis van technologie krijgt; 0 tot 100 geeft efficiëntie van het leerproces aan.
55

Bekijk onze tech stack in de tech radar

Wij ontwikkelen dagelijks samen met onze opdrachtgevers aan de meest uiteenlopende oplossingen. Hierdoor hebben wij veel technologie tools gebruikt en weten dus ook als geen ander wat ons bevalt en welke keuzes wij met de kennis van nu nooit meer zouden maken.